Beach Bites

culinair genieten met waanzinnig uitzicht

“ We willen deze prachtige plek de aandacht geven die het verdient. En daar werken we elke dag keihard voor. ”



Soms komen dingen gewoon samen. Precies op het juiste moment. Zoals bij Max Postma, kok, 31 jaar, niet per se op zoek naar een eigen onderneming, maar ja, het kwam zoals het kwam. En nu is hij eigenaar van Beach Bites, een horecaonderneming op het Lutjestrand in Westerland.



Tekst (artikel uit Rondom Wieringen 2024): Tekstwerkers, Hanke Prijs

Fotografie: Riemke Kranendonk


We schrijven 2022. “Ik zat op het terras en hoorde van de toenmalige eigenaren dat ze wilden stoppen. Ik werd nieuwsgierig. Ze zeiden tegen me: ‘als je de inventaris overneemt, is het van jou’.” In januari 2023 kon hij zichzelf eigenaar noemen. 


Max is een echte horecatijger. Zijn hele werkzame leven is hij kok. Heeft al heel wat keukens van binnen gezien: van Den Helder naar Julianadorp, van Alkmaar naar Curaçao en toen naar Groet. Vier jaar geleden besloot hij naar Westerland te verhuizen.


Hele jaar open

Zo belandde hij op het terras en nog geen half jaar later was hij eigenaar van datzelfde terras. Met keuken en restaurant. Wel vond hij dat het interieur een upgrade verdiende. “Het was groots, zwaar, donker. Ik wilde er meer licht in. Dus we hebben de zware meubels vervangen voor lichtere en de vloer onder handen genomen. Wat ik ook belangrijk vind is dat er consistentie moet zijn in openingstijden. We zijn nu het hele jaar door open van woensdag tot zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Dat geeft duidelijkheid. In de zomer zit je hier heerlijk op het terras, in de winter zetten we de houtkachel aan waar je omheen kunt zitten. Maakt niet uit, voor een kopje koffie met een huisgemaakt taartje, voor de lunch of het diner, je bent altijd welkom.” 


Borrelen, lunchen, dineren, snacken

Inmiddels is het team uitgebreid. Vier ‘man’ met de nodige horeca-ervaring werken zich een slag in de rondte om het klanten van alle gemakken te voorzien. Kok Max, zijn zus Nikki, haar horecavriendin Yishra en vader Henk staan vijf dagen per week voor hun gasten klaar. “Ik vind dat je in de zomer in je zwembroek naar binnen moet kunnen lopen voor friet, ijs en snacks. Maar ook dat je met oma uitgebreid kunt dineren: voor, hoofd, na. Of met je vrienden borrelen en een hapje eten. We zijn ooit begonnen met borrelen en hapjes, maar hebben dat uitgebreid naar een volledige menukaart.” Daarmee zorgen Max en de anderen voor een concept dat helemaal past op deze plek. “Iedereen moet naast elkaar kunnen zitten en genieten, dat is ons motto.”


Supervers en passend bij seizoen 

De kaart is verrassend bij Beach Bites. En verandert bovendien twee tot drie keer per jaar zodat je als gast steeds verrast wordt. Vader Henk is bovendien kenner van speciaalbieren en kan de gasten uitgebreid informeren over een bijpassend gerstenat. De ingrediënten uit de keuken van Max zijn van topkwaliteit: supervers en passend bij het seizoen. Natuurlijk is er meer en meer aandacht voor duurzaamheid en dus staan er steeds vaker vegetarische en veganistische juweeltjes op de kaart.

Cajun vis Tacos

Boodschappen:


1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel komijnpoeder

1 eetlepel witte peper

1 eetlepel suiker

1 eetlepel zout

1 eetlepel gedroogde tijm

Snufje cayennepoeder

2 witvis filets zonder huid. 

Bijvoorbeeld roodbaars.


Zachte tortillas

Crème fraiche

Peterselie

Gemengde salade

Boter



Bereiding:  Warm de tortillas op in een warme en droge pan. Even om en om is al goed. Snij de filets in vier stukken. 

Meng alle kruiden goed en kruid de visfilets ruim. Bak de filets in de boter totdat deze donkerbruin zijn. Vul de tortillas met de gemengde salade en de filets. Maak af met de crème fraiche en peterselie of uw eigen favoriete salsa of saus.



Beach Bites


Lutjeweg 2, 1778 LB Westerland

Reserveren: 06-15551537 | www.loungebeachbites.nl